Figaro Antonio

bekroonde Qualiteit

Klaske Hoftee

voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl

Figaro Antonio kwam ik tegen in de buurt van Amerongen alwaar hij dolend door de bossen aan zijn conditie werkte. Ik was aan het trainen met een groep steppers voor SteppenTegenKanker.  We hadden meteen een klik. Antonio was al verslaafd aan steppen, maar steppen voor een goed doel, de stichting STOPhersentumoren.nl,  gaf zijn steptochten nog meer zingeving.  Vanaf dat moment zag je naast de kassa in zijn barbiershop een spaarpot staan voor SteppenTegenKanker waar hij van iedere knipbeurt wat doneert en zijn klanten ook uitnodigt hier wat in te doen. Antonio ging met mij mee naar de Alpen in Frankrijk om de Alpe d’Huez op de step te beklimmen. Een geweldig avontuur waaruit ik met de behaalde donaties van alle deelnemers weer 2 hersentumoronderzoek kon financieren. Maar Antonio is niet alleen een gedreven sporter, hij is ook een gepassioneerd kapper. Hij weet als geen ander wanneer een kapsel wat liefde nodig heeft. Zo ook dat van mij. Ik was 1 van die moeders, je kent ze wel, die na de geboorte van hun kinderen de vroeger zo machtig mooie lange haren in een staart trekken, zodat de opgroeiende  kinderen er niet in verstrikt raken. Dag in, dag uit droeg ik mijn lange steeds dunner wordende haren in een knot. Tot grote gruwel van de figaro. Tot op een dag op een evenement wat ik organiseerde Antonio mijn haren los wist te maken. Hij gooide resoluut mijn klem het voetbalveld op en riep dat ik langs moest komen. Ik had zeker al 10 jaar geen kapper meer mijn haren laten zien. Wat moest ik aan met dat sliertige haar? Antonio knipte het zelfvertrouwen weer terug in mijn haar. Hij knipte het korter zodat het weer volume kreeg. Door zijn professionele handen kwamen mijn oude krullen weer tot leven. Twee dagen later zette fotografe Sacha de Boer mij op de gevoelige plaat.  Als je haar maar goed zit!