door: Maxim Februari, schrijver.

Er zijn momenten geweest in mijn leven waarop ik me liet knippen door een ander dan Antonio.

Daarvan heb ik nu spijt.

Maar ja, soms verhuisde ik, of had ik het druk, of raakte ik afgeleid, en dan belandde ik bij Kapsalon Haarspeld en daar vroegen ze bij de wasbak ‘of ik nog met vakantie ging’ en ze vroegen het nog eens als ik in de kappersstoel zat en voor een derde keer als ik afrekende.

‘En ga je nog met vakantie?’ ‘En heb je vandaag vrij?’

Het was mijn eigen schuld, natuurlijk.

Dan had ik maar bij Antonio moeten blijven.

Dus neem ik tegenwoordig een middag vrij, ga aan boord van een schip en reis helemaal naar de verre vestingstad waar Antonio werkt.

Om geknipt worden, ja, dat natuurlijk ook, maar vooral voor een gesprek over zelfgebouwde verwarmingssystemen en het betere Nederlandse lied.

Een gesprek dat je alleen met een goede kapper kunt voeren.